Kutyára és macskára javasolt!

(antiallergén)


A Dr.Pet felfújható műtéti gallér egy erős külső rétegből és egy felfújható gumibelsőből áll. A külső réteg (huzat) anyaga nagyon erős és felhelyezés után a gallér harapás álló is, hiszen nem fér hozzá az állat a szájával! 6 méretben és 2 színben (sötétkék és pink) készül.

A gallér többször is felhasználható, időtálló, továbbá biztonságos az állat részére. A belső esetleges meghibásodása estén csak külön a belső is megvásárolható nálunk! Előnye még, hogy pille könnyű, egész kicsire összehajtható és elrakható.


A gallért a gumibelső felfújó szelepének összenyomásával lehet felfújni, akár egy úszógumit. A felfújt gallér, mint egy párna öleli körül a nyakat, mely korlátozottá teszi az állat nyakának mozgását. A gallért tépőzár segítségével lehet összezárni az állat nyakán.

A gallér belsejében található szövet fülek az a célt szolgálják, hogy a kutya nyakörvét vagy egy gézcsíkot bele lehessen húzni, mivel ha csak simán a tépőzárral tesszük fel az állatra, úgy le tudja szedni a gallért magáról.


A gallér anyaga ha koszos lesz, vizes ruhával tisztára törölhető, vagy kézzel mosható.


Nagyon fontos a pontos illeszkedés. A gallér teljesen felfújt állapotban vegye körül a nyakat, illetve pici hézag lehet. Ha két méret között gondolkodik, akkor mindig a nagyobbat kell választani, még ha az nagynak is fog kicsit tűnni a kutyán/cicán. Leesni nem tud róla, hiszen nyakörvvel rögzítve van, viszont a nagyobb lesz hatékonyabb.

Számos visszajelzés alapján a gallér több esetben a mancsokon kívül teljes testen működött, de sajnos itt is vannak kivételek, így azt mondhatjuk hogy a felfújható gallér hatékonysága a szürkével jelölt területen 100%-os, a fekete területeken ez a hatékonyság függ a kutya fajtájától, felépítésétől, habitusától.
 

A gallért minden esetben úgy tegyük fel a kutyára, hogy a szelep lefelé álljon, ezzel megakadályozva azt, hogy a kutya el tudja elérni, esetleg megrágni!

 

A felfújható gallér kiválóan alkalmazható hidroterápiás kezelések során, illetve biztonságos úsztatáshoz is!

 

 

FONTOS TUDNIVALÓ!

Sajnos a Dr. Pet felfújható műtéti gallérok NEM MINDEN ESETBEN válnak be az állatnál, de nagyon sok esetben jó alternatívának bizonyul.

***

A STANDARD típusú gallér NEM AJÁNLOTT olyan fajták esetében, akik hosszú végtagokkal vagy hosszú nyakkal rendelkeznek, mint pl. a dogok, az agárfélék, vizslák vagy a dobermann, illetve az olyan hiperaktív kutyáknál, akik fáradságot nem kímélve oldják meg hogy elérjék magukat bármi áron!

***

A gallér macskáknak is jó alternatíva, viszont a tűhegyes körmükkel képesek kilyukasztani, így csak olyan cicáknak javasoljuk akiknek békés a természete, illetve akiknek a körmük vágva van!

***

Több kutya esetén semmiképp ne hagyjuk felügyelet nélkül a galléros kutyákat, hiszen a másik kutya/kutyák kárt tudnak tenni a gallérban!

***

Tartósan kertben tartott, illetve tartósan felügyelet nélkül hagyott kutyák esetében nem javasoljuk gallérjainkat!

***

Amennyiben kutyája sérült területe a szürke tartományon kívül esik, illetve azoknak akik a fokozott figyelem kategóriába tartoznak válasszák a Dr.Pet BIG BOY gallérunkat!